Perfekt, seg kladdkaka!
Lämnade aldrig hemmet idag, trots allt. Städade istället lite, skrev en del, pysslade med småsaker, gjorde en champinjon/tomat paj och, sist men inte minst, bakade en helt perfekt, seg kladdkaka (nu väger jag mellan att äta upp hela alternativt ta med mig till skolan och bjuda imorgon..). Tänkte ge receptet till kladdkakan!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/972650/images/2009/kladdkaka_29401430.jpg)
Ingredienser:
100 g smör/margarin
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vanillinsocker
Utförande:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält 100 g smör.
3. Blanda socker och ägg i en bunke.
4. Tillsätt det smälta smöret i bunken. Blanda.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker i en bunke.
(Tips! Häll i ingredienserna i en bunke med lock på, så kan du sedan skaka så det blandas ordentligt!)
6. Häll över alla torrvaror till smeten. Blanda.
7. Förbered en form eller en djup plåt så att inte kakan fastnar. Antingen täcker du med bakplåtspapper eller så använder du smör och ströbröd.
8. För över smeten till formen och sätt in i ugnen (mitten). Tas ut efter 35 min.
9. Ät och bli galet tjock! Gärna med glass!
Kommentarer
Postat av: Linn
perfekt. jag ska hem till jonas kök snart och stöka till det ordentligt medan jag bakar just kladdkaka :P
Trackback