Well, do ya, punk?

"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk? "


Tissta

Jag vill bara släppa allt och försvinna till en okänd destination ett tag. Även om det går såväl praktiskt som teoretiskt, så skulle det föra med sig oönskvärda konsekvenser.

Så jag sitter här och längtar bort. Slät asfalt befläckad med tappad italiensk glass. Gräsmattor i stadens parker som blivit skalliga av spralliga ben. Sneakers i regnbågens färger målade expressionistiskt med grönt runt sulorna. En himmel som nästan är definitionen av färgen blå i sällskap av en omfamnande sol och små vita vattenpuffar. Sorl på uteserveringar av tusen röster som blir en del av sommarnätternas soundtrack, vin som värmer och fantastiska umgängen till tidig morgon. Det känns som en evig väntan.

Snart ska jag till affären och köpa avocado och annat grönt. Det är helt galet, men nu klarar jag mig inte utan att utan massor med grönt.


Idag så gäller den här låten. Robyn är fantastisk. Soundet, rösten, texterna och hennes stil. Se bara kläderna och håret i Handle me. RAOWR!




Den här är fin. Så den slänger jag in med:


Du vet, hoppas jag?

Jag vill inte skriva något om den här helgen.

Det enda jag vill skriva är att jag älskar dig. Du är en fantastisk människa och vän och jag vill inte att du försvinner. Önskar att jag kunde påverka, men det kan jag inte. Önskar att jag kunde förstå, men det gör jag inte. Fast jag försöker. Hela tiden. Vill hjälpa dig och stötta dig, men vet inte hur. Det hoppas jag att du vet.


Svarta oliver är guld

Igår var underbart. Jag var otroligt seg idag, men det var värt det. Jag älskar människor.

Åt precis pizza. För en gångs skull så lyckades jag inte proppa i mig hela. Jag som är grym på att äta då min magsäck inte har någon ände. Stort misslyckande. Det fantastiska med den här pizzan var i alla fall att den att den hade världens godaste svarta oliver. Stora, starka och perfekt konsistens. Sådana oliver vill jag ha! Får börja leta i lyxbutiker eller något. Kanske NK har? Så kan jag äta dem som godis?

Ska sova nu alldeles strax så jag vaknar i tid. Kollar bara upp hur jag ska gå imorgon då jag ska skriva högskoleprovet på en skola. Köpte massor av frukt, lite bröd och en drickyoghurt till imorgon. Lunchen vet jag inte hur jag ska göra med, men det löser väl sig. Pennor, sudd, pennvässare, linjal och markeringspennor ligger framme. Jag är redo på alla plan förutom kunskapsmässigt. Men jag inbillar mig att det faktiskt kan gå bättre än sist om jag mår fint när jag gör det. Låter inte det vettigt?

Imorgon kväll ska jag ut , men har ingen aning om vart. Vet bara att jag kommer ha ett helt utsökt sällskap i form av en fantastisk tjejkompis som försöker lura i mig att jag inte är så vriden som jag vet att jag är samtidigt som hon lyssnar på hur jag fuckar upp saker konstant. Eloge till henne eller hur man nu säger. Speciellt med tanke på att hon faktiskt läser min blogg mer eller mindre kontinuerligt. Det är beundransvärt!

Nu blir det att ta bort linserna, ställa klockan och krypa ner. Men jag ska tala om en sak först.

Jag nämnde en blomma som jag fick av föräldrarna i söndags. Det är möjligt att den är död. Jag ska göra ett tappert försök till någon form av första hjälpen, Varje gång jag dödar en växt kommer jag att tänka på filmen 28 dagar. I den så talas det om att för att se om man som tidigare missbrukare är redo för ett förhållande så ska man hålla en växt vid liv i två år samtidigt som man skaffar ett husdjur efter ett år med växten. Nu är jag visserligen ingen tidigare missbrukare, men hur illa ligger inte jag till om jag inte ens lyckas hålla en växt vid liv en vecka?

Natti!

Konstaterande

Igår drack jag öl och hade kul. Idag är jag småäcklig och kommer garanterat att bli sen till skolan.

Jo men...Håret är fint i alla fall?

[ -] Måla klart tavla av "A Tribe Called Quest" - Det funka helt enkelt inte idag.
[ /] Göra ett gammalt högskoleprov - Mitt i ett interaktivt. Kör på tid!
[ -] Handla frukt, grönsaker och lite annat - Mamma gjorde det så jag slapp.
[ -] Laga någon form av lunch - Eh. Jag glömde bort lunch. Men jag åt världens bästa middag?
[ -] Skissa på arkitektprovet - Nej. Blev bara inte av.
[ /] Ta en långpromenad - För kallt. Kortprommis!

En sak har jag dock lyckats med idag som inte var med på listan:

[x] Klippa håret

Hahaha. Alltså. Hur värdelös har jag inte varit idag? Bara konsumerat. Men fint blev det. I alla fall bättre än innan.

Ok. Tillbaka till interaktiva provet.

Once you go vegetables and fruit...

...you can't stop! Nu den här morgonen har jag fått ett nytt sug. Tro det eller ej, men jag har varit sugen på grönsaker och frukt. Helt galet! Vet inte om det är ett psykiskt behov eller om det är ett fysiskt, men det kvittar; det är bra i vilket fall som helst. För hur mycket bättre mår man inte när man äter tillräckligt med grönt?

Dock har inte mina föräldrar så mycket grönsaker och frukt hemma (morötter, isbergsallad, gurka , avocado, bananer och äpplen) så ska ta en sväng ner till affären vid lunch och köpa mer (bl.a spenat, paprika, blodgrape och tomater). Hade med mig en blodgrape, så det blev en sådan, en avocado, en morot, hemmagjord varm choklad, vatten och två GI-bröd-mackor till frukost.

Har fritt arbete i skolan hela dagen, så har valt att stanna hos föräldrarna istället och pyssla. På schemat idag står:



[  ] Måla klart tavla av "A Tribe Called Quest"
[  ] Göra ett gammalt högskoleprov
[  ] Handla frukt, grönsaker och lite annat
[  ] Laga någon form av lunch (våfflor kanske?)
[  ] Skissa på arkitektprovet
[  ] Ta en långpromenad

Får se hur många punkter jag lyckas med...

(Bilden i övrigt är en spontan teckning jag gjorde nyss, därför är bläcksömmarna kvar..)


Real facebook!


Build me up buttercup

Kom hem en liten stund sedan. Har precis beslutat mig för att hänga hos föräldrarna från och med ikväll fram till torsdag morgon; måla, skissa vidare på arkitektprovet och göra ett högskoleprov som förberedning till lördagens prov. Måste bara packa med allt jag behöver, vilket gör det hela lite jobbigare. Jag har aldrig varit tjejen som är bra på att packa  Vet inte hur jag ska hinna dumpa mina saker sen så jag slipper släpa på dem på torsdag då jag land annat ska på museum och chilla på ett sunkhak...Men det löser sig?

Funderar på om jag ska besöka några festivaler i sommar. Mest frestande känns Roskilde, Way Out West och Splash. Grymma artister som kommer till alla tre. Sistnämnda känns extra lockande pga att även breakingen tar plats i sina cirklar men dit lär jag inte få med någon då mina närmsta vänner är långt ifrån hiphopare (jag är ju inte så hiphop heller egentligen)...Att dra själv till Tyskland känns inte helt aktuellt. Pengar är lite problematik, men förhoppningsvis löser det sig...
 
Nu MÅSTE jag verkligen diska innan jag går och jag känner mig totalt opeppad till det. Nåja, bara att bita ihop och trösta mig med att det är några själar som faktiskt läser om mitt fruktansvärda lidande. Hej på er!

Den här tröttnar jag ALDRIG på!


Därför älskar vi Twitter!

Hahaha, den här är så skön! Ni måste bara se!

Hejdå frossande

Jag vaknade sent, så beslutade mig för att skolka. Ska dit till klockan ett dock, så snart blir det att röra på sig... Sitter och äter lunch; massa bladspenat, en tomat, en avocado, en halv parika, lite fetaost, två knäckebröd med färskost med smak av kantarell, en veggoschnitzel och vatten. Jag stressåt ju ett par veckor och det satte sina spår. Tre kilo fett på ett par veckor. Hur äckligt är inte det? Det är ju inget hälsosamt sätt att gå upp i vikt på även om man ville gå upp i vikt. Så. Tid för förändring!


Nåja. Skola strax. Ska bara kolla ett par saker till...


...

"Because you're hoping you're wrong. And every time she does something that tells you she's no good, you ignore it. And every time she comes through and suprises you, she wins you over, and you lose that argument with yourself, that she's not for you"


Ecuador

Åh. Kommer ihåg hur mycket jag diggade det här.






Nattliga tankar

Gick igenom några gamla texter nyss på datorn. Gång på gång fick jag tanken "har jag verkligen skrivit det här?". Jag hoppas att min skrivkramp släpper så jag lyckas skriva klart saker med någolunda substans igen, det har jag inte lyckats med på flera månader...

Närmsta dagarna har gamla minnen jagat mig. Bra minnen från framförallt en person som inte längre är en del av mitt liv. då jag bröt kontakten (av många skäl jag inte vill tala om). Det gör så förbannat ont att minnas alla bra saker, då jag vet att allt bra bara var en del av en illusion. Ingenting var verkligt, trots att det kändes så. Han var inte den han gav sken av att vara.

Men visst kom det en hel del positivt från det hela.

Han fick mig att börja ta initiativ rent allmänt.
Han fick mig att bli socialare.
Han fick mig att träffa killkompisar som jag hänger med än idag.
Han fick mig att ifrågasätta vad jag egentligen är ute efter i livet.

Det är märkligt det där, hur något ont kan föra med sig så mycket gott.

Nu ska jag sova.

They can't sing what's in their soul

Soundet i den här är amazing.


Rekommenderad blogg

Jag tycker att alla ska läsa Hanna Fridéns blogg. I alla fall prova. Inte för utekvällarna, inte för bajset, inte för bakvändafittorna("outfits") utan för hennes utsökta inlägg om fördomar, ideal, feminism, könsroller och vardagsbetraktelser...det andra är bara plus i kanten.

Så. Klicka här. Läs.

Hej söndag!

Hemma hos mig efter en hel helg hos föräldrarna. Målar och dricker gammalt kaffe. Egentligen borde jag diska, men det orkar jag inte just nu. Päronen var här sådär två timmar och fikade. Hade med sig bland annat massa grönsaker(nu måste jag äta bisarrt mycket sallad varje dag för att inget ska hinna mögla)  och en växt med lila blommor (du kan tippa i kommentarerna hur länge den överlever i mina händer, hehe...). Otroligt mysigt hade vi. Nu har jag två handavtryck till på min tavla också!

Ska måla lite till nu, sen slänga ihop en cool sallad och slutligen sova är tanken. Måste vakna i tid imorgon, så jag inte missar något av modell modelerandet imorgon bitti då jag vill hinna klart.






When everybody loves you, you can never be lonely

Det är söndag och den här är fin.

 

She's suddenly beautiful
We all want something beautiful
I wish I was beautiful




Kom änglar

Tre favoriter bland svenska låtskrivare och sångare. Grymma texter gör dessa tre.








Rymden i en låda


Hemma hos föräldrarna och gör inte så mycket alls. Skissar på arkitektprovet smått och lyssnar på musik. som jag inte brukar lyssna på. Snart får jag veggoburgare. Det känns jättelugnt och fint. Promenerade ute med systerdotter i vagn och mamma idag. Otroligt fint väder, känns verkligen att det är vår nu...Ska återgå till mitt skissande nu.






Hello Mr Scruff!



Riktigt bra fredag. Skoldagen gick fort och sedan direkt efter skolan så åkte jag och tre till hem till mig. Vi fikade, pratade, lyssnade på musik och hade otroligt trevligt. De åkte hem för ungefär en timme sedan och lämnade kvar var sitt avtryck på min gästtavla. Tanken är att alla som hälsar på ska få lämna ett avtryck som en kul grej. Efter att dem två första nekat vid ett besök så kände jag mig inte så manad till att fråga några fel. Men dem här tyckte det var en otroligt rolig idé, så ska fortsätta köra på den från och med nu!

Jag tänkte att jag skulle släpa mig hem till föräldrarna och kanske stanna där hela helgen. Funderat på Hootchy Kootchy, men jag vill bara ta det lugnt och komma igång med arkitektprovet ordentligt den här helgen så jag slipper stressa i sista stund. Eller, i alla fall fram till lördag kväll/söndag morgon då mamma ska komma på besök på söndag eftermiddag och jag trots allt behöver tvätta...Har jag tur så kommer syster, hennes man och dotter på besök hos föräldrarna...

Idag så gäller den här låten. Stenhårt. Spola fram till 1:49 på den precis under då det bästa börjar! Mr Scruff är megagrym!





Jag bjuder på tre till. Den första av dem här har i övrigt en riktigt, riktigt grym video!






Poetry slam och vårrensning

Nu har det dröjt ett lite större ögonblick sedan jag skrev sist. Så, här kommer lite pladder:

Igår var jag i skolan och stannade även kvar två timmar efter att vi slutat. Då vi hade tecknat ute första halvan av dagen så kände jag mig väldigt pigg och tiden bara försvann. Därefter tog jag en falafel i farten och skyndade till restaurang Sjöhästen för att se på Poetry slam  med en god vän och kikade sedan smått på Sidewalk. Galet mysigt, men självklart så vaknade jag idag mycket senare än tänkt...Nåväl, det gick faktiskt mycket bättre än vanligt på krokin idag.

Efter skolan idag så tog jag beslutet att jag skulle ta mig i kragen och försöka köpa kläder för att komplettera min fattiga garderob. Det är faktiskt löjligt hur fattig den är i nuläget (om vi bortser från örhängen och sjalar/halsdukar), men jag har inte riktigt brytt mig om kläder närmsta två åren så...Tid för förändring i vilket fall som helst. Fick med mig ännu ett par örhängen (shame on me, men jag blev kär!) och lite underkläder. Ska nog på en runda söndag förmiddag och ordna lite mer så jag slipper trängas med massa folk.

Nu är jag hemma hos mig och känner mig galet trött, så ska strax sova. Men först vill jag dela med mig av tre saker:


1. Grymt snygga sneakers



2. Grymt bra musikalmusik



3. Grymt trött men färgglad jag (onsdag)





"De som skjuter är män"

Läste en väldigt bra krönika av Per Virtén som talar om att våldets och "manlighetens" koppling. Det här har jag funderat på länge och är glad att någon lyckas forma en så bra text. Läs den här!


"Problemet är inte män som biologiska varelser. Men föreställningen om hur män ska vara, för att bli "riktiga män". Manligheten är en bur som låser in män. Feminister har länge försökt bryta upp kvinnlighetens burar. Men om manlighetens är det fortfarande skrämmande tyst. Trots att människor dör, misshandlas, skadas för livet i föreställningens spår.- - -
I bra svenska skolor görs ett fantastiskt arbete med unga tjejer. I olika projekt försöker man stärka deras självförtroende för att stå upp mot dominanta killar.

Det är dags att börja uppmärksamma - och se - pojkar på samma vis. Den vanliga ursäkten att "pojkar är pojkar", som fortfarande hörs på förskolor och skolor, är livsfarlig. Den slutar med en pistol mot pannan.
"


She wrote my name

Morgonmusik ska inte underskattas.

She wrote my name on a red telephone box
When I got there she'd already rubbed it off



Hur gick det här till?

Det här är rätt fantastiskt. Jag somnade vid tretiden, vaknade en liten stund sedan men är ändå pigg som tusan. Har redan hunnit käka frukost (gröt) och är mitt i matlagning av lunch och middag som jag inte orkade med efter träning igår. Min tunnelbana går om nästan två timmar. Idag blir en märklig dag - på ett bra sätt självklart.

Igår förresten. Min drömgranne var ju på besök. Otroligt trevligt! Vi gjorde pannkakor, vilket gick lite som det gick. Men faktum är ändå att vi åt upp alla utom en (+ den pannkaka vi hann steka innan vi kom på att vi glömt äggen och den åkte i papperskorgen). Bilden här bredvid visar en pannkaka med karaktär.

Efter att jag lämnat min drömgranne skulle jag iväg och breaka  i den fria lokalen som jag och några till fått via Studiefrämjandet. Hade inte varit där på över en månad; först på grund utav min axel, sedan på grund utav tidsbrist. Den av oss breakande som dragit igång det hela, hade mailat om att det var dags att byta träningsdag. Men när jag kom dit var den en kille jag aldrig träffat tidigare där. Hälsade och frågade om det vat breaking som gällde, vilket det var. Så min tanke var "ah, någon ny". Men sedan visade det sig att det var den andra gruppen som brukade träna där som hade lokalen och det var jag som var ny. Vet fortfarande inte om det var menat att jag skulle träna där, men det gjorde jag ändå då ingen hade emot det. Skickade ett mail nyss till ansvarige killen i min grupp där jag frågade om det var tisdagar som gäller fortfarande för oss fortfarande Galet skönt att träna i vilket fall som helst.

Nu sitter jag och känner mig nästan rastlös. Hur sällan händer inte det en morgon?


Her morning elagance and western spaghetti

Visst är dessa lite tuffa? :)




Blowin' in the wind

Inte imorgon men måndagen därefter kommer Bob Dylan till Globen i Stockholm. Fantastisk man som håller igång fortfarande.



So fresh and so clean clean..


Nattens outfit:
Gult örhänge: Åhlens
Gul halsduk (i helt fantastisk bambu!): Åhlens
Randigt örhänge(som ändå inte syns på bilden): random kvinnoblaska
Svart linne: HM
Randig topp: HM
Strumpbyxor: HM
Randiga strumpor: HM


Eh, ja. Igår kväll/natt blev intressant. Skulle på någon form av försenad inflyttningsfest vid Hornstull. Kom med tunnelbanan dit  tre timmar efter att det hade börjat och tänkte därför bara kika in en liten sväng. Frågade en kvinna var gatan låg och hon pekade. Jag gick dit. Portkoden funkade inte. Hade inget nummer på mobilen till den jag skulle till (jag är sämst på att ta människors nummer) och inga pengar för att kunna gå in på nätet och kolla fejsbok. Så. Gick till Sleven, fixade värdebevis, loggade in på fejsbok och kollade alla uppgifter.

Gick tillbaka. Började smsa till numret som var angivet. Lyckades smita in i porten. Till slut kommer det fram exakt vilken våning och dörr det var. Men. Namnen som skulle stå på dörren fanns inte där. Ringde numret. Pratade med den som bjudit mig. Jo, rätt adress och våning hade jag fått. Sa att jag nog skulle hem för att jag måste ha gått heltokigt...fast allt stämde.

Så. Var precis på väg ut genom porten då jag insåg att jag var på fel gata! R'ätt nummer, fel gata. Där började jag fnissa helt hejdlöst åt mig själv samtidigt som jag skyndade åt det håll jag trodde var rätt. Frågar en äldre dam om vägen och plötsligt så var jag framme trots alla odds. Och det blev en otroligt trevlig kväll, lite öl, mycket pop och en del snack.

Vaknade hemma sedan halv ett. Alldeles försent då jag lovat att träffa en vän för fika runt ett, men det blev rätt bra ändå tack vare lite magi, min väns fantastiska tålamod, goda mackor och intressanta konversationer.

Nu är jag hos föräldrarna. Har precis ätit mat och har en kopp kaffe bredvid mig. Det känns otroligt bra. Nu ska jag mysa med dem faktiskt.

Den här är fin. Nostalgi. Galet länge sedan det var egentligen...


Film-morgon!




Jag väcktes hänsynslöst till liv av min mobils vibrator runt fyra. Ljudet var av och den låg i ett annat rum, men ändå lyckades den väcka mig som normalt inte brukar vakna srskilt lätt alls (klockradio på megahög volym+ett antal mobil-larm krävs varje morgon...). Såg på PiratenTCM då det inte gick så mycket annat vettigt. Måste säga att Gene Kelly är helt fantastisk (dem flesta känner nog igen honom från "Singin' in the rain"). Män som kan sjunga och dansa gör mig knäsvag, så jag blev helt klistrad trots att filmen inte var så bra egentligen...

Ordnade frukost därefter (gröt, morötter, grape, ägg, äpple, vatten, två bitar mörk choklad och grönt te), bänkade mig åter framför teven och nu har jag sett halva "Narnia - Prins Caspian". Förra Narnia-filmen blev jag väldigt besviken på. Den kändes lite...själlös. Vet inte hur jag ska beskriva det bättre.

Men det blir väl alltid så nästan, att boken är tusen gånger bättre än filmen (fast Narnia-serien som gick när jag var liten var väldigt bra vill jag minnas, hm?). Nu var ju inte första Narnia-filmen så illa som filmen "Ondskan" där hela poängen togs bort. Besvikelsen där går inte ens att beskriva då "Ondskan" av Jan Gulliou är en av mina absoluta favoritböcker. Fy. Jag undrar om dem som skapade filmen inte förstod boken...

Nu ska jag fortsätta se filmen. Sedan kanske jag ska slå igång "Nyckeln till frihet". Det är en film jag inte har sett på många år. Minns att den var bra, men kommer inte ihåg handlingen så det blir att friska upp minnet. Filmen är rankad tvåa på Imdb och har nominerats till sju oscar, vilket kanske ger dig som inte sett den en aning om hur bra den är...

I feel good

Nu var det klart. Wie! Och jag mår superduperbra! Ikväll ska jag till föräldrarnas tomma lägenhet, snylta på mat, se film och framförallt: sova!. Hur underbart är inte det? Bara jag. Ingen stress, press eller tristess - bara mys.

Imorgon blir det en sväng på stan för att köpa nödvändigheter och sedan på kvällen ska jag iväg på något (som jag inte riktigt kommer ihåg vad det var) som min klasskamrat bjudit till.

Och på söndag så ska jag nog umgås med föräldrarna mina.

Sen på tisdag kommer min kompis drömgrannen på besök.

Så nu är allt på topp! Såhär ska det ju alltid vara!


Jag diggar totalt:

GRINGO

RKUF

SITUATION STHLM

ALLA OLIKA ALLA LIKA



Can I kick it?

Yes I can! Det här ska gå gå gå.

Vad det är jag gör? Det tänker jag aldrig berätta. Men jag är pepp! Trots att det faktiskt ser riktigt, riktigt illa ut för tillfället.


"Good things" var för intensiv, helt enkelt.

Jag har funderat lite över Looptroop Rockers album, Good things. Fick den skickad till mig från Whoa efter en utlottning och efter det lyssnade jag igenom den ett par gånger. Och jag hatade. Förträngde. Gömde undan den i bokhyllan.

När jag nyss såg på Kingsize hemsida att den låg som nummer två /med knapp marginal från trean, men ändå) på en poll där medlemmar röstat fram tvåtusenåttas bästa hiphopalbum så beslutade jag mig för att ge den en ny chans. Efter att jag sett dem live i Göteborg vid Internationella filmfestivalens invigningsfest och faktiskt diggat, kändes det dumt att jag inte gett skivan någon andra chans.

Jag förstår precis varför jag hatade den när jag fick den. Låtarna är intensiva. Helheten är för intensiv. Den blir för mycket att lyssna på rakt igenom; det känns som om musiken efter ett tag vill tränga sig in genom hjärnbarken och huvudet börjar dunka febrilt.

Nu vet jag det i alla fall, så ser jag istället till att lyssna på en låt åt gången. För vissa spår är faktiskt riktigt bra.

V.I.F du namnlöse tv-apparatur

Skulle slå igång min lilla teve. Det gick inte. Den hade fått sin sista vila under tiden jag gjorde arbetsproverna och dragit till andra sidan.

Varför händer det här mig?

Är det för att min lilla tv på max 15 tum är så pass avancerad att den har inbyggd VHS?
Är det för att jag är dum nog att ta ansvar för mina saker och inte se på tv när jag gör dem?
Är det för att jag betalar den förbannade tv-avgiften?
Är det för att jag tog för lättsamt på döden när min vän drömgrannens dator tog sin sista suck och inte trodde att det skulle hända mig?
Är det för att jag gjort mitt hustroll ledset?

Ja, så är det. Hustrollet. Förbannade hustroll.

Nu är jag arg. Har någon en tv till övers?


Grym video

Galet grym video.

 

Vart försvann tiden?

Jag undrar när och vart tiden försvann. Det är ju kväll och jag har inte hunnit mycket mer än att tvätta. Galet.
Nåja. Ikväll ska jag teckna, dricka te och se på tv. Tv var ett tag sedan, jag ser knappt på tv till vardags längre...

Den här musikvideon lägger jag mest upp för videons skull.


Låtlistan hittills

Här är alla låtar jag nämnt hittills i bloggen (markerade tjugofem av dem jag kände var somriga, dansvänliga eller harmoniska):

Jack Johnson - Breakdown

Timbuktu - Ta de lugnt

Rachael Yamagata- Be be your love

Alice in chains - Nutshell

Thursday - This song is brought to you by a falling bomb

The Foundations - Build me up buttercup

Rjd2 - 1976

Louis Armstrong - Someday you'll be sorry

Timbuktu - Det löser sig

R.E.M - Losing my religion

Rhythm Heritage - Sky's the limit

Familjen - Det snurrar i min skalle

Gianna Sisters intro

Robert Miles - Children

Goo Goo Dolls - Slide

Pink - Please don't leave me

Lily Allen - 22

Lily Allen - Smile
Jedi Mind Tricks - Trail of lies

Avril Lavigne - Why

Big L - Put it on

Outkast - Happy valentine's day

Aesop Rock - None shall pass

Cassandra Wilson - It would be so easy

Notorious B.I.G ft. Puff Daddy & Mase - Mo money mo problems

Veronica Maggio - Havanna mamma

Brother Ali - Rainwater

Toy Story intro - You've got a friend in me

Raised Fist - Perfectly Broken

MoZella - Light years away

Daft Punk - Aerodynamic (Slum Village remix)

Dwele - Free as a bird

Henok Achido ft. Sophia Samajo - Pusher

Laleh - Hide away

Snow Patrol - Set the fire to the third bar

Jedi Mind Tricks - I who have nothing

JIgmastas - Beyond real

The Pharcyde - Drop

Pete Rock & C.L. Smooth - I got a love

Michelle Featherstone - Coffee and cigarettes

De La Soul ft. Double - Say "I gotta believe"

Jay-Z - Dirt of your shoulder

Sugarhill gang - Raper's delight

Adam Tensta - Before you know it

Soko - I'll kill her

Lauryn Hill - Who's Lovin' You

Lauryn Hill - Forgive them father

Lauryn Hill - Doo wop (that thing)

Lauryn Hill - I find it hard to say (rebel)

The Fugees - Ready or not

Thomas Rusiak ft. Teddybears Sthlm - Hiphoper

Swingfly - Touch and go

Teddybears Sthlm ft. Mad Cobra - Cobra style

(Robyn - Cobra style)

Teddybears Sthlm ft. Swingfly - Hey boy

Petter ft. Desmond Foster - Storstadsidyll

Snook - Såpbubbler

Ison & Fille ft. Sabo & Ju-mazz - När vi glider

The Streets - Blinded by the lights

Black Sheep - Shorty

Black Sheep - Hey

Black Sheep - B-boys theme

Coolio - Gangsta's paradise

Chaka Khan - I feel for you

Rose Royce - Car wash

Rob Base & Dj E-Z Rock - It takes two

Run D.M.C - Peter Piper

Mew - Snow Brigade

Millencolin - Penguins and polar bears

James Hunter - Carina

Rachael Yamagata - Worn me down

Form One - Falling down

Lykke Li - Little bit

Shout Out Louds - You are dreaming

MoZella - Messiah

MoZella - Love is something

MoZella - You wanted it

M.A. Numminen - Som en gummiboll

Michael Penn - Walter Reed

Petter - Saker och ting


Lycklig men sliten

.
Idag är jag lycklig men sliten. Går runt i brun, kort trikåklänning kombinerat med en gigantisk blåvitrutig skjorta jag snott från min mamma (den är för stor för henne med). Det är nästan så att jag skulle börja med dagens outfit.

Jag bjuder på två bilder idag som jag tog nyss. Väldigt ocharmiga, men det finns baktankar med det hela. Det är att du ska få känna dig riktigt fräsch idag och sen är jag lite less på att allt ska vara så förbannat perfekt hela tiden.


Det är över nu med arbetsproverna jag sysslat med närmsta tiden. Konstfack var det jag sökte till, Inredningsarkitektur och möbeldesign. Det gick inte alls så bra. Vissa saker blev helt fantastiska, men andra vill jag inte ens tala om. Jag var opepp på att göra proverna av många olika anledningar, så det är fantastiskt att jag ens slutförde dem. Skulle ha sökt  till Grafisk form och illustration istället. För där känner jag att jag har mycket att komma med då det handlar om uttryck och estetik och inte om att vara tekniskt skicklig på att måla och teckna på samma sätt...Proven var inspirerande till och med.

Funderar bara på om jag ska söka en annan utbildning som snart har inlämning, men just nu vet jag inte riktigt om jag orkar trots att dem här proverna är lite roliga. Och inte omöjliga.

Nu är det kaos hemma. Totalkaos alltså. Har allt från lera och färg till tejp och bråkiga pappersremsor på golvet. Och jag hallucinerade igår när jag åkte buss på grund av sömnbristen. Några cyklar blev människor utklädda till kaniner. Nu har jag soviit ut i alla fall. Ska ordna några till knäckemackor till min yoghurt, hämta tvätten (har aldrig tvättat så mycket i mitt liv nästan) och sedan få ordning här hemma. Det här känns galet bra.

Ikväll blir det kanske att ta sig till Poetry Slamrestaurang Sjöhästen igen, men får se...



Såhär roande var det att söka..



Sist minuten

Som vanligt är jag ute i sista minuten. Ikväll ska jag posta arbetsproverna till en utbildning. Jag är inte riktigt klar. Men det ska gå, det har jag bestämt mig för. Om fyra-fem timmar ska jag bege mig för att skriva ut en del saker. Hoppas att allt går med flyt, annars är jag körd.

Haha, hakuna matata eller något. Det löser sig...Sa jag att jag inte har sovit någonting?

Saker och ting

Nostalgi som tusan. Minnen, minnen.

Han har sjukt intressant livshistoria i övrigt. Ett praktexempel på att hinder är till för att övervinnas och att det går om man vill och satsar.


Viggo Cavling hånar hemlösa

"Varför äter de inte bakelser?"

- Marie Antoinette, 1790

”Det är väl bara skaffa sig ett arbete, så får man pengar till mat och värme och något vettigt att göra.”

- Viggo Cavling, 2009

(Artikel)


Hur vidrigt är inte det där? Går det att tänka så år 2009? Idag skäms jag en aning över att vara människa.

 

 


"Hey, I'm about to screw you over big time"



"It's almost like you had it planned
It's like you smiled and shook my hand and said
"Hey, I'm about to screw you over big time"

And what was I supposed to do?
I was stuck in between you and hard place
We won't talk about the hard place

But I don't blame you anymore
That's too much pain to store
It left me half dead
Inside my head
And boy, looking back I see
I'm not the girl I used to be
When I lost my mind
It saved my life


It's how you wanted it to be
It's like you played a joke on me
And I lost a friend

In the end
And I think that I cried for days
But now that seems light years away
And I'm never going back
To who I was


Cause I don't blame you anymore
That's too much pain to store
It left me half dead
Inside my head
And boy, looking back I see
I'm not the girl I used to be
When I lost my mind
It saved my life

I think that I cried for days
But now that seems light years away
And I'm never going back
To who I was

Cause I don't blame you anymore
That's too much pain to store
It left me half dead
Inside my head
And boy, looking back I see
I'm not the girl I used to be
When I lost my mind
It saved my life

That life seems like light years away
Light years away
And that life seems like light years away
Light years away"

Walter Reed nästa

En av världens bästa låtar.



I count the cases piled up high
For the 1:15.
For platform and for passerby
It's the same routine.
I'm ranting while I'm raving,
There's nothing here worth saving.

Tell me now, what more do you need?
Take me to Walter Reed tonight.
Baby I've lost the will for fighting
Over everything.
Well there's a few things I gotta say
And make no mistake, I'm mad
'Cause every good thing I've had
Abandoned me.

All I want to do is hide.
It's graduation day
And everything I learned inside
Didn't seem to pay.
I've had my fill of palm trees
And lighting up Grauman's Chinese.

Tell me now, what more do you need?
Take me to Walter Reed tonight.
Baby I've lost the will for fighting
Over everything
And there's a few things I gotta say.
Make no mistake, I'm mad.
'Cause every good thing I had
Abandoned me.

A sad and lonesome me.

I'm the walking wounded
And I'd say it to your face
But I can't find my place.

So tell me now, what more do you need?
Take me to Walter Reed tonight.
Baby I've lost the will for fighting
Over everything
And there's a few things I gotta say.
Make no mistake, I'm mad
'Cause every good thing I had
Abandoned me.

A sad and lonesome me.
A sad and lonesome me.
A sad and lonesome me.


Dop och missat arkitektprov

Bra söndag? Min är helt okej. Vaknade för sent bara, vilket stressar mig en aning. Hinner nästan bara göra mig i ordning, städa lite och äta frukost innan föräldrar och bror ska hämta mig till systerdotters dop i Strängnäs. Skulle ta snabbare tid om jag visste vad jag skulle ha på mig...

Såg precis att arkitektprovet kommit ut en vecka sen. Hur kunde jag missa det? Lita inte på andra människor gällande sådana saker, ty dem är mänskliga och har inte dataminnen. En skolkamrat sa till mig att dem skulle komma ut den femtonde och att hon var säker, men så var det ju inte alls! Varför kom jag inte ihåg att kolla upp det sedan själv? Var ju till och med förbi hemsidan tidigare i veckan för att se om nya utbildningen i Umeå hade samma intagning och missade totalt att provet kommit ut. Nu ligger jag en vecka efter och det känns inte alls bra. Nästa vecka blir det att rådfråga lärarna, för jag förstår verkligen INGENTING:


"Hemuppgiften 2009

Objekt, egenskap och verktyg
En matris bestående av 3 x 5 objekt, egenskaper/begrepp och verktyg utgör grunden för hemuppgiften. Du väljer tre olika alternativa kombinationer av ett objekt, en egenskap/begrepp och ett verktyg. Dessa tre vägar presenteras sedan med valfri placering på 3 st stående A3-kartonger som tillsammans får ha en tjocklek av max 30 mm. Materialet som får användas för hemuppgiften är valfritt men tänk på att materialet ska tåla upp- och nedpackning och transporter"


Många sena kvällar i skolan? Absolut. Nu har jag ju kommit igång med att jobba på riktigt, så det ska gå fint. Att få ihop något alltså, inte att få ihop något bra....För att få ihop något bra krävs det både att min hjärna, naturens fysiska lagar och världen tycker om mig.


Gummiboll

Människor brukar bli rädda/oroliga när dem märker att jag kan den här låten utantill. Inte bara refrängen utan allt. Och med klingande finsk brytning.


Sociala marionetters konflikträdsla



Du känner säkert någon sådan eller har känt. Den där helylle killen/tjejen. Deras kontaktnät är gigantiskt och ger alltid ett intryck av att ha koll, kontroll och ett leende är fastnitat i deras ansikten. Alltid. Deras helger är överbokade och dem har tusen projekt på gång samtidigt. Dem är aldrig ensamma, knappt när dem är sjuka. Deras kompiskrets består utav en liten grupp som dem oftast umgås med samtidigt. Ungefär såhär brukar det se ut. Det är svårt att inte tycka om den goa och glada människan. Oklanderlig, ungefär. Allas kompis.

Men. Sedan när det dyker upp en konflikt, märker du en sida som du inte tycker om.

Ett scenario är att den gör något eller säger något du inte tycker om. Du ifrågasätter det. Den tar dig inte på allvar först, innan den inser att det inte kan skrattas bort. Den ber om ursäkt i bästa fall och vänder halva ryggen till därefter. Ingenting blir egentligen utrett. Den kan tycka att din reaktion var oberättigad, att du är dum i huvudet, att du var den som hade fel. Men den säger ingenting, indikerar smått i bästa fall på vad den tycker.

Det annat scenario är att
du gör någonting eller säger någonting som den inte tycker om. Fast den säger ingenting till dig, utan låter det ligga kvar.

Sedan dröjer det inte länge innan personen ifråga håller sig på avstånd från dig. Skapar en barriär så stark att du nästan kan röra vid den, men säger inte någonting. Du vill veta vad den tänker och känner, men antingen vägrar den säga något eller så har den skapat ett så stort avstånd att det aldrig finns tillfälle eller rum att fråga. Till slut bryts kontakten totalt, förrutom en hälsning eller nickning vid sociala tillfällen för syns skull. Ibland kan även kallpratet komma in för att på något sätt visa att allting är lugnt..fastän det inte är det alls. För allas trevnad; konflikter är ju otrevliga ting.

Den här typen av sociala marionetter har jag träffat på många gånger i mitt liv och jag mår lika illa av sådan människor varje gång. För jag vill bli en bättre människa och anser att konflikter hjälper en att utvecklas. En utveckling som förhindras av sådana människor som inte kan öppna sin mun och säga vad det är som är fel. Jag vill förstå hur andra människor tänker och tycker. Jag vill inte göra människor ledsna, irriterade eller arga. Det är ett faktum att det är oundvikligt att inte trampa någon på tårna någon gång, men då vill jag i alla fall få veta om det. Det är även ett faktum att det inte går att vara vän med alla, men för det behöver man inte låta det vara oklart varför.

Jag önskar att alla kunde öppna sin mun när något är fel. Det tycker jag är respektfullt och kärleksfullt. Så skulle jag slippa ha all ovisshet gällande relationer gnagandes i mig. Jag önskar att jag kunde vara likgiltig, kall och bara strunta i sådana människor, men jag kan inte sluta bry mig. Jag vill inte sluta bry mig. Så jag hoppas att människor kan ta sig i kragen och säga som det är, det skulle göra  saker och ting så mycket enklare..

Underbar röst, underbar musik

Idag blir det MoZella hela dagen. Så fint och...sentimentalt, kanske?. Så jag, helt enkelt.






Hur smakade det här gott igår?

Ok. Igår smakade min mat svingott. Idag är det bland det äckligaste jag ätit. Det bara växer i munnen och jag känner kväljningrna kommer i vågor. Är det för att jag värmde den, att jag var väldigt hungrig igår eller beror det på att mina smaklökar är bipolära?

Jag orkar verkligen inte laga ny mat. Damn it. Det får bli blåbärssoppa istället.

Den här tänker jag på varje gång jag träffar på någon som kan musikfakta.. Hö hö..(Obs! Blodigt och mysigt!)

Klistergröt



Jag hoppas innerligt att inte min frukost i form av en kall, klistrig gröt kommer att avspegla resten av dagen, men jag misstänker så. Starkt. Nej, inte vara negativ nu, måste spara sådant till när jag är gammal. Precis som pensionssparande; sparar jag inte nu står jag där utan nagativitet.

Haha, jag måste lära mig att laga lagom mycket mat. Det här skulle ju vara två portioner, men igår fick jag kämpa för att få i mig och idag får jag kämpa ännu mer. Alltså, jag är inte van vid det här. Små portioner med onyttigheter i mitten av natten är mer min stil.

Om sju minuter gäller non-stop-working en och en halvtimme. Idag har jag nästan Skalman-klocka. Det är faktiskt en otrolig uppfinning. Han visar ju så tydligt att man inte ska stressa för att det går så bra utan det. Ska försöka bli lite som honom. Försöka i alla fall.

Viktigt konstaterande om min familj.

Jag har världens finaste familj.. Kommer antagligen aldrig att kunna älska några andra mer än mina egna. Ingen vän och ingen man. Inte så. Utan dem är jag ingenting mer än en vattenpuss i ett hav.

Jag älskar.

Helt ärligt.

Just nu vill jag ha min familj här. Allihopa. Jag vill grina helt hämningslöst och få massa kramar. Få höra att jag grejar det här. Få höra att dem älskar mig. Få höra att jag är bra. Jag ska nog ringa mamma nu. Fy tusan. Lite för sent för det.

Jag känner mig helt omotiverad. Vet inte längre om jag vill det här ens. Om jag vill bli inredningsarkitekt eller möbeldesigner eller arkitekt eller illustratör eller något sådant alls. Känner att jag kankse skulle hitta ett yrke där jag jobbar med människor på ett annat sätt. Få människor att må bra och utvecklas.

Även om jag inte tror att jag är rätt person att bli lärare efter min tid som elevassistent, så var det vissa saker där som verkligen fick mig att tänka till. När en tjej en dag tackade mig för att jag hjälpte henne var jag ett halvt ögonblick från att börja gråta. Så vill jag ha det på något sätt. Inte som lärare, men som något annat. Känna att jag verkligen gör någon nytta och inte bara bidrar till mänsklighetens förfall.

Just nu känner jag mig mest inställd på att arbeta ett år. Fixa jobb i en annan stad och sedan dra dit med bara en väska och se vart det leder. Lämna allt. Göteborg kanske. Eller Malmö. Bara jag och min väska. Romantisk tanke. Jag menar, hur får man jobb nu för tiden?

Tog en cigg en stund sedan. Den smakade äckligt, men jag rökte upp hela ändå. Yr blev jag också. Refererar till Shout Out Louds - You are dreaming:

"oh no, a cigarette can't cover up the mess I'm in
But it makes me feel less lonely, again and again"


Jag hatar det här. Nästan.

Mysfredag

Jag försöker att låtsas som att jag inte är stressad alls, utan bara allmänt myser. Låter inte det fint? Och till en mysig fredag så behövs musik. Av många olika slag. Jag förstår inte människor som bara klarar av en typ av musik. Konstigt ju, finns så mycket bra inom så många olika genre. Visst har jag svårt för schlager och trance rent allmänt, men det finns bra grejer där med...













Hiphop-generationens historia på 589 sidor!



Idag kom två böcker. Bland annat "Can't Stop Won't Stop - Hiphop-generationens historia". Vet du hur det pirrar i magen? Jag vill läsa den NU NU NU men det har jag inte tid med. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!

Mat mat mat

Lagar mat. Bladspenat, champinjoner, gul lök, cashewnötter och gul paprika. Till det morötter, gnocchi (pasta) och creame fraiche med basilika och tomat. Gott? Vet jag inte. Kände bara att det var en bra idé, så kör på det idag. Blir mycket mat nu och regelbundet. Det funkar inte annars när jag inte dövar hungern med cigaretter.

Jag mår väldigt bra just nu känner jag. Så fort stressen försvinner kommer jag att vara på topp!


Åh vad jag inte orkar. Dö värld, dö.

Menar inte det på riktigt. Bara nästan.

Jag känner mig stressad. Ska till skolan och måla nu en stund, sen hem igen och pyssla konstant i två dagar. Deadline är tisdag, men måste få allting utskrivet osv. Och systerdotter ska döpas på söndag, så den dagen försvinner helt..Vill skippa så jag får lite mer tid, men det går ju inte. Det där skrev jag inte i övrigt, för det menar jag ju inte på riktigt. Bara halvt. Vill bara inte känna den här pressen på mig som jag gör nu...

Var i skolan till halv tolv igår och målade, så är rätt trött på det hela...Hur många timmar har jag inte lagt ner på den hittills? Ändå så märkte jag först igår att ögonen placerats fel så slutade med att jag fick lämna en ögonlös målning. Buhu, buhu, snyft osv. Det är helt otroligt synd om mig. Inte alls egentligen, men lite självömkan skadar inte. Heh.

Vet inte hur allt ska gå, men det ska gå på något sätt. För det har jag bestämt. Så musik, mat och dunka huvudet i väggen är det som gäller nu fram till tisdag...

Tre nonsens:

*Jag satt på tåget häromdan. En kille sitter mitt emot. Han svarar i telefon och mina primitivare delar av hjärnan slogs på. En underbar röst klingade på NY-engelska. ÅH! Ville klubba ner honom med min väska och släpa hem som en grottmänniska. IHIHIH!

*Hur blev jag småförälskad i en ful, ölig, hiphopare med tacky klädsmak? Jag förstår verkligen inte. Långt ifrån det attribut jag brukar falla för. Även om jag kom ur det rätt så fort, så skrämmer det mig att det ändå varade ett par ögonblick.

*Jag vet inte om det skulle vara bättre för mig om jag lade ner sluta-röka-sessionen fram tills att jag är klar med arbetsprover så jag slipper abstinens av och till eller om ciggen skulle få mig att bli slö. Svårt att veta hur mycket det påverkar.

Den här får mig att må lite bättre:


Nu måste jag skärpa till mig


Bitchslapin' myself

Det blir nog ingen Rachael Yamagata för mig ikväll. Tiden räcker nog inte till. Damn it.

Jag måste få saker klara nu. Fy vad jobbigt det här är. Men snart är allt underbart. Den tanken får jag hålla siktet på...Snart är det över.



Upp med tempot!

Två ord. Kärlek. Tempo.






[Bilder] Ett år sen...

Kollade i min egomapp och hittade bilder tagna för nästan precis ett år sedan. Det där läppstiftet ska jag nog rocka igen! Piercing använder jag knappt numera och så får det nog fortsätta..Kan ju ha i den när jag vill ändå..




Galen breaking!

Ni som inte har sett bboy Junior tidigare, så är det dags för er nu. Går det ens att göra sådär med sin kropp? Amazing!


Coolio rånades av fans




"Efter att ha tagit sats från scenkanten slängde han sig ut över publikhavet.
Men i stället för att ta emot honom delade folkmassan på sig och lät rapstjärnan falla i golvet.
Där blev han liggandes samtidigt som publiken rånade honom på hans klocka, guldkedja, glasögon och en sko."

Haha. Wtf? 

Right back at ya, Coolio. Så går det för gangstas!


U gotta love this hiphop...

Musiken. ÅH! Det är allt jag säger.








Idag landade jag

Jag har funderat på om det är bra eller dåligt att sluta röka nu. För visst känner jag mig redan piggare (placebo kanske?), men sedan har jag huvudvärk av och till. Proverna måste bli klara, så dem går före hälsan nu. Så får se hur jag mår lite senare. Tyvärr. För hälsan ska ju gå först!

Fick nyss i mig fyra mackor på tre sekunder ungefär. Nu ska jag teckna här hemma hela dagen. Var och köpte konstnärsmaterial och en bok för sjuhundra kronor (hejdå skor). Vågar inte kolla mitt bankkonto kan jag säga...

Vet inte hur jag ska förklara hur jag känner just nu. Men det är som om jag har landat helt enkelt. Den känslan håller tag i mig. Jag ser ljuset, men även kylan i dess blå nyans. Allt känns lite för verkligt.

The Streets (Mike Skinner) har otroliga texter, även om musiken och rösten ibland känns väldigt monoton...



Sommarvibbar

Sitter och tecknar. Tänker på sommaren







Träningskolk

Just nu har jag ångest över att jag inte är på väg till träningen. Men jag känner verkligen att jag inte hinner så det blir att prioritera bort den. Inte kul alls. Speciellt inte med tanke på att jag först gjorde illa mig och hade svårt för att träna och sedan inte har hunnit åka dit. Så jag har inte tränat ordentligt på flera veckor. Ska i alla fall se till att träna lite grann hemma ikväll, för träna är avstressande..

Fy vad jag är less just nu på alla arbetsprover. Det är så synd att det drar ner mitt humör, för annars är ju hela världen bäst just nu.

Såhär vill jag att livet ska vara just nu:


"Sluta röka"-session


Jag borde egentligen vara på väg till skolan nu, men jag kände att jag behövde skriva ner det här nu för annars kommer jag att låta hela tanken rinna ut i sanden. Hoppas helt enkelt att det är värt det.

Ett tag har jag funderat på om jag kanske borde sluta röka. När jag talade med mina föräldrar  igår så gick upp för mig att det var et halvår sedan jag flyttade hemifrån. Ett halvår. En vecka efter att jag flyttat började jag att röka igen efter det som jag kallade en "ciggpaus på känsla". I en och en halv månad rökte jag inte en enda cigg och det var något som jag mådde förvånansvärt bra utav. Första dagarna tog jag ett par nikotintuggummin, men dem gav mig bara huvudvärk och illamående så jag lade ner även dem direkt. Ändå började jag igen. Två ciggpaket kom fram i flytten och plötsligt var jag tillbaka igen; stod på min uteplats och andades in och ut gift. Gift. Till ingen nytta alls.


Igår berättade jag för min mamma att min näsa runnit och bråkat  hela dagen. Hon nämnde då att det var pollen i luften. Jag stelnade till. Tanken kom att det kanske var allergi och direkt gick mina tankar till giftpinnarna. Efter fyra år i sällskap av cigg skulle det inte vara förvånande om något sådant skulle bryta ut i min kropp med tanke på alla gifter jag tagit så gott som dagligen. Jag vet ju redan att jag har förstört mitt immunförsvar och råkat ut på många influensor och förkylningar som jag kanske hade kunnat slippa. Att jag förstört min hud, speciellt i ansiktet. Att jag blivit försenad många gånger på grund av att ciggen varit slut. Att jag har varit stressad över att inte ha cigg. Att jag många gånger har lagt ner mina sista kronor på att köpa gift. Att jag antagligen skulle ha kunnat vara mycket bättre på att dansa om inte min kondition och ork slukats av ciggen. Men allergi. Allergi. Det också? Inget tillfälligt, utan något kroniskt och varaktigt. Inte som cancer, för även cancer tar slut vid döden eller vid kemoterapi.

Så idag efter att jag vaknat så har jag tänkt på om det skulle vara en idé att sluta röka. Först hade jag tänkt att starta upp en "sluta röka"-session nästa vecka, men den kommer att få starta upp nu.. Session, sammankomst. En väldigt tillfällig sak alltså nämner jag det som. Just av den anledningen att jag inte vågat kalla det något annat i rädsla för att bara svika mig själv. Att lova något som jag sedan inte skulle kunna hålla.

Jag kan inte säga att jag ångrar att jag har rökt. Saker och ting blir som dem blir. Det finns skäl till att jag började röka. Jag har lärt känna många människor som jag kanske aldrig skulle ha lärt känna om jag inte hade rökt. Rökningen har varit en del av det liv jag levt närmsta fyra åren och jag ångrar inte dem fyra åren. Det finns ingen anledning att ångra det som varit. Det som frågan är idag, i denna stund, är hur jag vill ha min framtid. Den känsla som finns i mig just nu är att jag ska starta upp en "sluta röka"-session igen. Idag. En session som jag hoppas blir kronisk.

Ciggen på min balkong denna morgon, vars fragment fortfarande finns på mina fingrar blir den sista idag. Jag vågar inte säga den sista någonsin, men jag vågar nästan säga att jag önskar det.

Muhammad Ali <3

Jag gillar inte att se på sport på tv. I alla fall inte dem flesta. Men boxning är kärlek. Och deras skor är också att dö för. Absolut något som jag vill prova på, väntar bara på rätt tillfälle som bör komma snart..


Hej vår?

Ingen akvarellmålning för mig idag. Sjukanmälde mig efter att ha varit vaken hela natten fram till sex på morgonen, sov ett par timmar och åkte sedan till föräldrarna för att få mina ansökningar till en konstskola ivägskickade. Så insåg jag, precis efter att allt var ifyllt och ordnat att något saknades. Mitt gymnasiebetyg med två underskrifter. Så, fick åka tillbaka hem för att hämta slutbetyget och därefter ta mig tillbaka hem till föräldrarna. Ansökningarna blev stämplade och ivägskickade i sista sekunden. Tänkte först åka till skolan och måla, men sedan insåg jag att orken inte fanns så nu är jag kvar hos föräldrarna. Ska sova över också. Känns ovant med ändå lite mysigt. Faktiskt.

Ser fram emot våren, faktiskt. Även om jag älskar vintern, så känns det som om lite omväxling inte vore fel. Vill gå i ostyrigt hår, nya fräscha sneakers, linne och shorts. Sitta på uteserveringar. Ligga på en tokgrön gräsmatta och gå vilse i den blåa himlen. Vandra runt i stadens neonljus. Vara ute hela natten och komma hem när solen går upp. Gå på äventyr med världens bästa vänner. Det är lycka.

Och sedan vill jag lyssna på sådan här musik.  Mmmm... (Och skivbolagen kan dra åt skogen som gjort så att det inte går att bädda in videos inläggen längre. Men kolla upp "Cobra Style" och "Hey boy" också. Så ska sommar låta.)


 

Mitt drömharem

Dessa karlar skulle få ingå i mitt drömharem. Så slipper ni sedan undra  varför jag inte hookar med någon, ok?





Henok Achido till Klubb Spiderdogs 6 mars


Du har väl inte missat Henok Achido? Låten "Pusher" har i alla fall jag lyssnat sönder närmsta veckorna..

Nu kommer skåningen till Klubb Spiderdogs, som numera huserar på Fasching i Stockholm, på fredag 00-04. Kön till Klubb Spiderdogs sist, när Timbuktu spelade, var i alla fall kaos. Så var där i god tid!










Har du något lik i din internetgarderob?


Nu blev jag nästan lite ledsen. Fick för mig att jag skulle logga in på Lunarstorm, men jag finns tydligen inte kvar längre.

Det känns lite tomt. jag blev ju medlem där 2001 och nu - borta. Putsväck. Visserligen slutade jag ju använda den i början av 2004, men ändå! Jag gillade att ha ett så fint lik i garderoben. Gillade tanken att ha det där. Visserligen har jag några till, men inte lika pinsamma.

Har du några lik i din internetgarderob?

Självhjälpsböcker tar över mitt liv

   

Hör och häpna; jag har börjat med böcker igen. Beställde två stycken ett litet tag sedan (lärobok i latin samt poesi) och nu är tre till på väg hem till mig från Adlibris. "Can't Stop Won't Stop: Hiphop-generationens historia" för 59 kr (110 kr rabatt!), "Få det gjort!: Svart bälte i vardagseffektivitet" för 39 kr samt "Äntligen icke-rökare" för 39 kr. Ville även ha "AlieNation is my nation: hiphop och unga mäns utanförskap i Den nya Sverige", men den var tyvärr slut. Inte världens tyngsta böcker precis, men det är en bra början. Visst?

Och den som undrar varför jag köper två självhjälpsböcker, så är det för att jag verkligen tror på att dem kommer förändra mitt liv. Gör mig till en effektiv icke-rökare. Eller nej, men tror definitivt att det kan bli intressant läsning. Speciellt sluta-röka-boken. Den är jag nästan på allvar rädd för att börja läsa...

Jag ska nu få på mig lite kläder och sedan bege mig till biblioteket. Borde bry mig om att duscha och fixa mig, men idag är kläder avancerat nog för mig.




Första kärleken var en tjej

Kom att tänka på den första hiphopen jag fastnade för. Kär blev jag i hiphop när jag i femman började lyssna på Lauryn Hills debutplatta som bror min införskaffat. Det dröjde inte länge innan hennes namn var fast på min bänk och jag gjorde ytterst pinsamma försök till att rappa trots att min engelska var långt ifrån tillräcklig (ni som känner mig vet att min engelska knappt kan kallas engelska även i dagsläget).

Fortfarande, många år senare, så älskar jag plattan lika mycket som då. Eller, snarare mer då jag inte förstod alla texter då. Lite lustigt att det var en kvinna som drog mig till hiphopen, med tanke på att kvinnor är långt ifrån överrepresenterade inom den typ av musik. Jag menar, väljer vi att se till Sverige idag bara och ska spontant plocka ut dem kvinnliga namn vi förknippar med hiphop-musik som slagit igenom  - vilka namn kommer upp? Feven som knappt har setts till sedan hon droppade sin debutplatta? Melinda Wrede som numera sysslar med något helt annat än den hiphop hon gjorde innan (men fan vad jag totaldiggar allt jag hört från plattan "Det är slut", hennes texter känns mer verkliga nu). Jag väntar nog på att någon brud ska ta Sverige med storm...snart. Vet ju att många är på väg..



Lauryn som trettonåring: 



Två favoritspår från "The Miseducation of Lauryn Hill":





Ett från "Unplugged":
 

Och sedan har vi ju självklart från hennes tid i The Fugees:
 

Nioåring med galna målar/graff-talanger..

Men KOLLA bara! Solveig heter hon. Hon är nio år gammal. Tänk dig hennes målningar om tio år till. GODDAMNIT!


"Bite me"


"Scare cuts"


"Sol patrol"


"Heavyweigh graf"


Och ja, du ser rätt; hon tatuerar sin första tatuering här. Eh.

RSS 2.0